سیاه دانه اگه کوبیده نشه و همینطور که هستش استفاده بشه تاثیر دارد یا نه؟ باید حتما آسیاب شود؟
سلام مینای عزیز
همونطور که حتما می دونید سیاهدانه بعنوام یک درمان خانگی برای کاربردهای متعددی از دیرباز مورد استفاده قرار می گرفته. باور عمومی و البته تایید مطالعات علمی بر این هست که این گیاه دارویی توانایی تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به درمان ناباروری، خواص ضد التهابی و حتی خواص ضد سرطانی داره. سیاهدانه خام رو بهتر هست که استفاده نکنید. به عبارتی برای اینکه از خواص اون بهره مند بشید بهتر هست که ابتدا سیاهدانه رو کمی حرارت بدید و یا آسیاب کنید. سیاهدانه آسیاب شده رو می تونید با عسل و یا با ماست و حتی آب مخلوط کرده و مصرف کنید. نکته اساسی این هست که وقتی سیاهدانه رو آسیاب می کنید بایستی اون رو در ظرف یا کیسه پلاستیکی قرار بدید که در معرض هوا نباشه. اگر سیاهدانه آسیاب شده در معرض هوا قرار بگیره ترکیبات سمی ایجاد می کنه.
یکی دیگه از راههای آماده کردن سیاهدانه برای مصرف این هست که اون رو درون یک ظرف مثل قوری فلزی بریزید و روی حرارت قرارش بدید (بدون آب). اینطوری هم برای هضم و جذبش در دستکاه گوارش آماده تر میشه و هم طعم بهتری پیدا می کنه. بعد از اینکه برای 4 تا پنج دقیقه سیاهدانه رو در معرض حرارت قرار دادید میتونید با استفاده از یک آسیاب دستی یا برقی پودر کنید.
سیاهدانه رو هر بار به مقدار کمی بخرید و پودر کنید تا تازه به تازه مصرفش کنید.
سیاهدانه آسیاب شده رو با عسل ترکیب کنید و روزی تا دو قاشق چایخوری از اون رو میل کنید.
شاداب و تندرست باشید