چگونه به فردی که دچار حمله قلبی شده کمک کنیم؟
-
نویسنده: تیم سلامگ
- نظرات: 0
- بازدید ها: 5604
- تاریخ : 1396/10/06
برای کمک به فردی که دچار حمله قلبی شده تشخیص علائم بسیار مهم است. دقت کنید که گاهی اوقات علائم هشدار دهنده بسیار ظریف است و یا هیچ نشانه ای وجود ندارد. برخی از حملات قلبی ناگهانی و شدید هستند و هیچ نشانه ای از علائم هشدار دهنده ندارند. علائم اولیه بیماری قلبی شامل فشار خون بالا، احساس سوزش مزمن قفسه سینه، احساس مبهم ناتوانی است. این علائم ممکن است چندین روز یا چند هفته پیش از آنکه عضله قلب آسیب جدی ببیند یا ناکارآمد شود مشاهده شود. تشخیص علائم در زنان دشوار است و اغلب آنها را نادیده می گیرند.
مهمترین عوامل خطر بیماری حمله قلبی و سکته مغزی عبارتند از: فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت، چاقی، سیگار کشیدن و سن بیشتر از 65 سال.
شایعترین نشانه های حمله قلبی را تشخیص دهید.
اغلب حملات قلبی ناگهان رخ نمی دهد بلکه، آنها معمولا به آرامی و با درد یا ناراحتی خفیف قفسه سینه شروع میشوند که در طی چند ساعت یا حتی چند روز ایجاد میشوند.
درد قفسه سینه اغلب به صورت فشار شدید، فشردگی یا درد توصیف می شود که در مرکز قفسه سینه قرار دارد و می تواند ثابت یا متناوب باشد. سایر نشانه های رایج در مورد حمله قلبی عبارت از تنگی نفس، عرق سرد (با رنگ پریده یا خاکستر)، سرگیجه یا سرگیجه، خستگی متوسط تا شدید، حالت تهوع، درد شکم و احساس سوزش شدید می باشد. همه افرادی که در معرض حملات قلبی هستند، علائم مشابه یا به یک شدت علائم را ندارند.
تشخیص برخی از نشانه های کمتر رایج در حمله قلبی:
علاوه بر نشانه هایی از درد قفسه سینه، ضعف تنفس و عرق سرد، برخیدیگر از علائم در معاینه انفارکتوس میوکارد وجود دارد که باید با آن آشنا شوید تا احتمال نارسایی قلبی را بهتر بشناسید. این علائم شامل درد یا ناراحتی در ناحیه های دیگر بدن مانند بازوی چپ (یا گاهی اوقات هر دو)، اواسط پشت (ستون فقرات قفسه سینه)، جلوی گردن و یا فک پایین است. زنان به احتمال زیاد نسبت به مردان این علائم و به ویژه درد کمر، درد فک و تهوع / استفراغ را تجربه می کنند.
در صورت بروز این علائم بلافاصله با خدمات اضطراری(اورژانس) تماس بگیرید.
بلافاصله اقدام کنید و با 115 یا خدمات اضطراری دیگر در منطقه خود تماس بگیرید. خدمات اورژانس پزشکی می توانند درمان خود را به زودی به محض رسیدن آغاز کنند. اگر به دلایلی نمی توانید به 115 تلفن بزنید، از یکی از نزدیکان خود بخواهید به شما کمک کنند.
قرار دادن فرد در یک موقعیت ثابت بسیار مهم است.
فرد را روی صندلی بنشانید یا به گونه ای او را بنشانید که زانوهای وی خم شده باشد. پشت فرد باید پشتیبانی شود، اگر در خانه هستید از بالشت یا اگر خارج از منزل هستید از یک تکیه گاه مانند یک درخت، استفاده کنید. هنگامی که فرد در موقعیت ثابت نشست، پس از آن هر لباسی را که در اطراف گردن و قفسه سینه او میباشد، خارج کنید. (مانند گردن بند، روسری یا دکمه های بالای پیراهن) و سعی کنید او را آرام نگه دارید. در حالی که منتظر کمک اضطراری هستید، بیمار را گرم نگه دارید و او را با یک پتو یا ژاکت بپوشانید.
از بیمار بپرسید قرص نیتروگلیسیرین همراه خود دارد یا خیر؟
افراد مبتلا به سابقه مشکلات قلبی و آنژین صدری اغلب نیتروگلیسیرین دارند که اکسیژن خون بیشتری را به قلب میرساند. نیتروگلیسیرین علائم دردناک حمله قلبی را کاهش می دهد. این بیماران اغلب نیتروگلیسرین خود را همراه دارند، نیتروگلیسیرین به صورت زیر زبانی استفاده میشود.
از بیمار بپرسید آسپرین مصرف میکند یا خیر؟
اگر او جوانتر از 18 سال نباشد، به او یک قرص 300 میلی گرم آسپیرین را به آرامی بخورانید. آسپرین یک نوع از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی که می تواند آسیب های قلبی را با جلوگیری از لخته شدن خون کاهش دهد. آسپرین همچنین التهاب را کاهش می دهد و به کاهش درد ناشی از حمله قلبی کمک می کند. جویدن آسپرین به بدن اجازه می دهد تا سریعتر آن را جذب کند. آسپرین می تواند همزمان با نیتروگلیسیرین مصرف شود. دوز 300 میلی گرم برای افراد بالغ یا دو تا چهار آسپیرین بچه استفاده شود.
شروع به بررسی علائم حیاتی نمایید. از افرادی که در این کار ماهر هستند (متخصصین اورژانس) کمک بگیرید. تنفس فرد را بررسی کنید. از تکان دادن فرد خودداری کنید.