سلآموز بیاموز تا سالم باشی

سلاموز

ماساژ نوزاد و اهمیت آن


 ماساژ نوزاد از اهمیت ویژه ای در آرام کردن او برخوردار است و می تواند باعث تسکین دردهای عضلانی و خواب رفتن وی شود. اگر فرزندتان بی تاب و نا آرام است او را ماساژ دهید. 

 

مطالعات نشان می‏دهد کودکانی که با محبت و مهربانی لمس می‏شوند، کمتر از آنانی که تماس محبت ‏آمیز با والدین‏شان ندارند گریه می‏کنند یا بیمار می‏شوند. ماساژ، گردش خون را بهبود می‏بخشد و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می‏کند. با این روش شما یاد می گیرید که از روی حرکات کودک منظور او را بفهمید و یا بهتر او را درک کنید و همین مسئله باعث افزایش مهارت‏های شما در نگهداری از فرزندتان می ‏شود.

 

ارتباط جسمانی بین کودک و والدینش، احساس عشق و علاقه و ارزشی را در او تقویت می‏کند و این احساس، به رشد عزت نفس و اعتماد به نفس در کودک می ‏انجامد.

 

ماساژ نوزادان به مادران برای رفع افسردگی پس از زایمان کمک می‌کند، چرا که ارتباط عمیق‌تر با کودک بسیار به رفع افسردگی کمک می‌کند.

 

از هفته اول تولد تا ماه چهارم بعد از تولد، ماساژ ملایم بدن و عضلات نوزاد با دقت فراوان با توجه به این که هیچ گونه فشاری به مفاصل و سر و گردن نوزاد وارد نگردد، توصیه می شود.

 

 حتماً بخوانید: استرس در دوران بارداری را جدی بگیرید! 

 

نکات مهمی که باید در زمان ماساژ دادن نوزاد به آنها توجه داشته باشید.

بهترین زمان برای ماساژ کودک‏تان زمانی است که او بیدار است. وقتی او را بغل می‏گیرید، تحت تاثیر خلق و خوی شما قرار می‏گیرد پس باید با خودتان نیز احساس آرامش و آسودگی کنید. هر نوع زیورآلاتی را که در دست دارید بیرون آورید و ناخن‏های‏تان را به اندازه کافی کوتاه کنید تا پوست لطیف کودک نخراشد. هر چیزی را که لازم دارید دور خودتان قرارش دهید تا وقتی ماساژ را شروع می‏کنید بر حرکات دست‏تان یا هر چیزی که کودک دوست دارد تمرکز داشته باشید.

 

مراقب باشید که در مواقع جابه جا کردن و ماساژ و نرمش دادن، سر نوزاد آویزان نشود، چرا که در ماه های اولیه بعد از تولد، عضلات گردن نوزاد توان نگه داری وزن سر را ندارد و فردی که نوزاد را جابه جا می کند باید متوجه این موضوع باشد که پیوسته باید با یک دست و قسمتی از بازوی خود، زیر سر، گردن و شانه های نوزاد و با دست و بازوی دیگر بقیه بدن نوزاد را بگیرد و سپس جابه جا کند. در غیر این صورت ممکن است نوزاد در اثر آویزان شدن و یا پیچانده شدن سر، آسیب جدی ببیند.

 

 

 

با توجه به این که هر وقت نوزاد، انگشت دستتان را حس می کند فوری دست های خود را باز می کند و انگشت شما را می گیرد، از همین قابلیت نوزادها می توان استفاده کرد و در حالتی که نوزاد در جای مطمئنی مثل تخت و یا تشک خود دراز کشیده و کاملا بیدار و هوشیار است، انگشتان اشاره دست خود را به او بدهید تا دستان شما را بگیرد. وقتی مطمئن شدید که به خوبی انگشتان شما را گرفته است، باید با ملایمت و حوصله دست های تان را رو به بالا حرکت  دهید تا جایی که کتف های نوزاد از تشک جدا شود. در تمام مدتی که این نرمش را به او می دهید باید مواظب باشید که دستان نوزاد را تا حدی بالا ببرید که پشت او کاملا از تشک جدا نشود تا سر و گردنش از پشت آویزان نشود. در هنگام انجام این نرمش، نباید به یک یا دو طرف نوزاد، کسی با او حرف بزند و یا توجهش را جلب کند زیرا امکان دارد نوزاد برای دیدن او، سرش را کاملا به همان طرف بچرخاند و اگر در همان زمان دست های او را به بالا بکشید، عضلات و مهره های گردنش ممکن است آسیب ببیند.

 

 

حرکت بدنی ساده ای که برای نوزادان در چند ماه اول تولد توصیه می شود کشیدن آرام دست های کودک به حالت ضربدر و بعد به طرف پاهای نوزاد است. دقت کنید که این کشیدن فقط تا حدی باشد که دست ها از حالت خم شده به حالت  باز شده درآیند و بیشتر از این انجام نشود.

 

کدام حرکات چرخشی برای کودکان مناسب است؟

وسایل مختلفی همچون دستگیره، شماره گیر، زیپ، دکمه فشاری را در اختیار کودک خود قرار دهید تا کودک بتواند پیچاندن، حرکات چرخاندن، شماره گرفتن و لغزاندن را برای توانمندی بیشتر مهارت های دست ها انجام دهد.

 

نکاتی ساده برای تقویت عضلات باسن و زانو کودک :

  • کودک را وادار کنید تا بتواند عقب، عقب رفتن را تمرین کند.
  • به کودک آموزش دهید تا چگونه چمباته زدن را فرا گیرد.
  • با توپ بازی آرام، به کودک یاد دهید تا لگد زدن را تمرین کند.

 

12
salamooz loading ...