واریس و راهکارهایی برای درمان آن
-
نویسنده: گروه دایوین
- نظرات: 1
- بازدید ها: 1520
- تاریخ : 1398/01/14
حدود 20 درصد از بزرگسالان واریس را در طول زندگی خود تجربه می کنند. مشاهده رگ های بنفش و آبی رنگ در پاها قطعاً زنگ خطری است که شما را از وجود این بیماری آگاه می کند. برخلاف آنچه تصور می کنیم، واریس تنها در سنین بالا اتفاق نمی افتد، بلکه افراد با توجه به شرایط جسمی، شغلی و وراثتی که دارند در معرض ابتلا به واریس قرار می گیرند. روش های درمانی بسیای برای بهبود این بیماری وجود دارد، اما بسیاری از بیماران درمان های خانگی و طبیعی را ترجیح می دهند. در این مقاله ابتدا به عوامل ایجاد کننده واریس می پردازیم و پس از آن افرادی که در معرض خطر هستند را معرفی کرده و در پایان درمان های سنتی و طبیعی این بیماری را توضیح خواهیم داد.
چه عواملی واریس را ایجاد می کنند؟
هنگامی که دریچه های کوچگ سیاهرگی ضعیف می شوند و توانایی برگشت دادن خون به قلب در آن ها کاهش می باید، فرد به واریس مبتلا می شود و در نتیجه خون در رگ ها تجمع می کند. این رگ ها به شکل پیچ خورده و متورم زیر پوست دیده می شوند. رگ های واریسی به رنگ آبی و بنفش درمی آیند و معمولا اطراف پا خودنمایی می کنند.
نشانه های دیگر واریس شامل موارد زیر می شود:
- احساس سوزش و تورم در پا
- احساس ناراحتی، سنگینی و خارش در پا
- گرفتگی ماهیچه، به خصوص شب ها
- تورم ساق پا
- پوست خارشی و خشک که در قسمت واریس نازک تر است
چه افرادی بیشتر از همه در معرض خطر هستند؟
- بزرگسالان مخصوصاً افرادی که بالای 40 سال دارند.
- افرادی که چاق و یا دارای اضافه وزن هستند.
- شاغلانی که بیشتر ساعات خود را به صورت نشسته یا ایستاده هستند.
- افرادی که فعالیت بدنی کمی دارند.
- افرادی که به دلیل تغذیه نامناسب، نامتعادل بودن هورمون ها، آسیب مفصلی و استرس بالا در گردش خون مشکل دارند و دچار التهاب هستند.
- خانم های باردار یا خانم هایی که به تازگی زایمان کرده اند.
- خانم هایی که قرص ضد بارداری مصرف می کنند یا دخترانی که به سن بلوغ نزدیک می شوند.
- افرادی که سابقه خانوادگی واریس دارند.
- افرادی که پوست روشن دارند و زمان طولانی را در معرض نور خوشید هستند.
اگر شما هم به این بیماری مبتلا هستید و می خواهید با راهکارهای خانگی برای درمان این بیماری آشنا شوید، ادامه مطلب را از دست ندهید. با معرفی راهکارهای خانگی و 7 معجون طبیعی درمان واریس راحت تر از همشه برای شما میسر خواهد شد:
1. ورزش را دوست خود بدانید.
فعالیت بدنی منظم به گردش خون بهتر کمک می کند و در نتیجه خون در رگ های پا راحت تر جریان می یابد. همچنین تمرینات فیزیکی فشار خون را در افراد مبتلا به این بیماری کاهش می دهد. این موضوع اهمیت بالایی دارد، چرا که فشار خون یکی از عوامل ایجاد کننده واریس می باشد. تمرینات کم-برخورد (تمریناتی که در زمان انجام، حداقل یکی از پاهای شما با زمین در تماس باشد) بدون آنکه فشار زیادی به بدن وارد کنند، ماهیچه ها را منقبض می کنند و خون را در رگ ها به جریان در می آورند. این ورزش ها شامل شنا، پیاده روی، دوچرخه سواری و یوگا می شود.
2. از جوراب واریس استفاده کنید.
جوراب واریس در بیشتر داروخانه ها قابل خرید است. این جوراب با فشاری که بر پا وارد می کند گردش خون را به سمت قلب تحریک می کند.
3. از روغن ها کمک بگیرید.
انواع روغن های گیاهی خواص متفاوتی از جمله بهبود گردش خون ارئه می کنند. همچنین برخی از آن ها التهاب را پایین می آورند و تعادل هورمون ها را در پی دارند. یکی از این روغن ها روغن درخت سرو است که به افزایش گردش خون کمک می کند. سعی کنید برای چند هفته حدود 5 قطره از روغن درخت سرو را روی قسمت واریس پا مالش دهید. اگر سوزش، خارش یا درد احساس کردید، روغن دیگری مانند روغن نعنا و یا اسطوخودوس را امتحان کنید.
4. تغییرات تغذیه ای را جدی بگیرید.
غذاهایی که نمک و سدیم فراوانی دارند، باعث می شوند بدن آب را در خود جمع کرده، پف کند و در نتیجه جریان خون مختل گردد. بنابراین کاهش و حذف مواد غذایی نمکی می تواند جمع شدن آب را در بدن کاهش دهد و به کاهش علائم واریس کمک نماید. در مقابل بر عکس سدیم و اثرات منفی آن بر واریس، مصرف غذاهای حاوی پتاسیم میتواند مفید باشد. بنابراین می توانید از مواد غذایی حاوی پتاسیم مانند بادام و پسته، عدس و لوبیا سفید، سیب زمینی، سبزیجات برگدار، ماهی هایی مثل تن و سالمون استفاده نمایید.
غذاهایی که سرشار از فیبر هستند به حرکت روده ای و جلوگیری از یبوست کمک می کنند. این موضوع بسیار مهم است زیرا یبوست می تواند به دریچه های سیاهرگی فشار وارد کند و علائم واریس را تشدید نماید. غذاهای پرفیبر عبارتند از انواع مغزها، دانه ها و حبوبات، جو، گندم و غلات کامل و میوه ها و سبزیجات.
5. فلاونوئید بیشتری میل کنید.
مصرف غذاهایی که دارای فلاونوئید هستند به کم تر شدن واریس رگ ها کمک می کند. فلاونوئیدها گردش خون را بهتر می کنند که از جمع شدن خون در رگ جلوگیری می کند. همچنین آن ها باعث می شوند فشار خون در سرخرگ ها پایین بیاید و رگ ها ریلکس شوند. در نتیجهی آرام گرفتن سرخرگ ها، سیاهرگ ها ریلکس می شوند. غذاهای سرشار از فلاونوئید عبارتند از مرکبات، توت ها، سبزیجات مانند پیاز، فلفل، اسفناج و بروکلی، مرکبات، انگور، سیب، بلوبری، کاکائو و سیر.
6. فلفل هندی را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
فلفل هندی را به عنوان یک معجزه برای درمان واریس می شناسند. این فلفل سرشار از ویتامین C و فلاونوئید است که گردش خون را افزایش می دهند و تورم رگ ها را کم می کنند.
- یک قاشق چایخوری از پودر فلفل هندی را در یک لیوان آب داغ حل کنید و خوب هم بزنید.
- این مخلوط را 3 بار در روز و برای 2 ماه میل کنید. (اگر ناراحتی معده و روده دارید نباید این فلفل هندی را اینگونه مصرف کنید)
در ادامه چند راهکار خانگی برای بهتر شدن وضعیت واریستان را معرفی کنیم. دستوالعمل ها را به دقت دنبال کنید تا نتیجه مورد نظرتان را بگیرید.
1. سرکه سیب
استفاده از سرکه سیب راهکار بسیار عالی برای رهایی از واریس است. سرکه سیب پاک کننده طبیعی بدن است که جریان خون و گردش آن را بهبود می بخشد. این سرکه را کمی پایین تر از قسمت دچار واریس بمالید و به آرامی ماساژ دهید. این کار را هرشب قبل از خواب انجام دهید و صبح فراد نیز آن را تکرار کنید. بعد از چند ماه نتیجه را می بینید.
2. روغن زیتون
افزایش گردش خون برای از بین بردن واریس واجب است. ماساژ دادن پا با روغن زیتون درد و التهاب را کاهش داده و در عوض گردش خون را افزایش می هد. مقدار مساوی از روغن زیتون را با روغن ویتامین E مخلوط کنید و به آرامی آن را گرم کنید. این مخلوط را بر ناحیه مورد نظر ماساژ دهید. این کار را دو بار در روز و به مدت دو ماه انجام دهید.
3. سیر
سیر به عنوان کاهش دهنده التهاب و نشانه های واریس شناخته می شود، زیرا سموم مضر را در رگ ها از بین می برد و به همین جهت به گردش خون کمک می کند.
- 6 سیر را خرد کنید و در یک لیوان تمیز بریزید.
- آب 3 پرتقال را بگیرید و در لیوان بریزید. 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون نیز اضافه کنید.
- بگذارید مخلوط 12 ساعت بماند.
- بطری را تکان دهید و سپس چند قطره از مخلوط را برای 15 دقیقه روی ناحیه مورد نظر ماساژ دهید.
- قسمت واریسی را ببندید و بگذارید شب بماند.
- این کار را چند ماه تکرار کنید.
4. شاه بلوط هندی
دانه های شاه بلوط هندی سال های سال است که برای درمان واریس مورد استفاده قرار می گیرد. این دانه ها حاوی مواد ضد التهابی و ضد تورمی هستند که به خوبی به کاهش اندازه رگ های واریسی کمک می کند. اگر ژل این دانه را پیدا کردید، آن را دوبار در روز روی ناحیه و رگ های واریسی بمالید.
5. جعفری
جعفری سرشار از ویتامین C است که به عنوان یک آنتی اکسیدان بسیار قوی شناخته می شود. ویتامین C تولید کلاژن را تحریک می کند، همچنین باعث ترمیم و بازسازی سلول ها می شود. جعفری حاوی "روتین" است که به رگ ها قدرت می بخشد. در نهایت با قوی تر شدن رگ ها تجمع خون در آن کمتر می شود.
- یک مشت جعفر ی بردارید و آن را برای 5 دقیقه بجوشانید.
- آن را از حرارت بردارید و بگذارید خنک شود. سپس آن را صاف کنید.
- یک قطره گلاب روی آن بریزید.
- برای چند دقیقه محلول را در یخچال بذارید.
- این محلول را بر روی واریس پا بگذارید.
- این کار را روزانه و برای چند ماه انجام دهید.