۱۱ راهکار فوق العاده ای که شما را از استرس نجات می دهد!
-
نویسنده: لیلا شیخ حسین پور
- نظرات: 1
- بازدید ها: 1364
- تاریخ : 1397/08/26
شاید شما از افرادی باشید که در طول روز مدام دچار استرس و نگرانی می شوید و در مدیریت استرس با مشکل مواجه هستید. استرس اساساً راه برخورد ذهن و جسم با موقعیت ها و فشار هایی است که به ما احساس ناتوانی در کنار آمدن با این موقعیت ها را می دهد. معمولاً از سه راهکارعمده برای کنترل استرس می توانید استفاده کنید. بدین ترتیب که یا از آن اجتناب کنید، یا از میزان آن بکاهید و یا از آن خلاص شوید.
اگر بخواهیم کمی واقع بینانه تر به موضوع نگاه کنیم خواهیم دید که اجتناب از استرس در بعضی امور واقعاً ممکن نیست و راه کنار آمدن با چالش های روزمره نمی باشد، زیرا گاهی اجتناب از برخی اتفاقات زندگی می تواند در زندگی شخصی و پیشرفت شما مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین سعی کنید به جای پاک کردن صورت مسئله به حل موضوع بپردازید و تا آنجا که می توانید استرس خود را مهار کنید. همچنین داشتن اطلاعات درمورد تأثیرات منفی استرس بر سلامت ذهنی و جسمی شما، حتماً انگیزه ی قوی تری برای رفع اضطراب و نگرانی درشما ایجاد می کند.
مثلاً دانستن این موضوع که سطح بالای هورمون های استرس یعنی کورتیزول و آلدسترون فشارخون را بالا می برد و امکان بیماری های قلبی عروقی و سکته ی مغزی را افزایش می دهد و یا اینکه ایمنی بدن در برابر عفونت ها کاهش پیدا می کند، می تواند در اراده ی شما برای مهار استرس مؤثر باشد. از عوارض دیگر استرس و اضطراب می توان به افسردگی، عدم تمرکز، سردرد، ناراحتی های پوستی، آلرژی، بیماری های گوارشی، پرخوری یا کم اشتهایی و تپش قلب اشاره کرد. پس منتظر چه هستید؟ با انجام راهکارهایی که به شما معرفی می کنید، استرس را از خود دور کنید.
انجام این فعالیت ها می تواند تأثیر قابل توجهی در کاهش استرس و اضطراب داشته باشد:
تحرک بیشتری داشته باشید.
- ورزش کنید: بررسی های انجام شده نشان می دهند افرادی که بطور منظم ورزش می کنند از عزت نفس و اعتماد بنفس بالاتری برخوردارند. زیرا نسبت به بدن خود احساس بهتری دارند و بعد از تمرینات ورزشی احساس موفقیت می کنند.
- پیاده روی را فراموش نکنید: طبق یک پژوهش 8 ساله درآمریکا، زنان یائسه که روزی 40 دقیقه به مدت 5 روز در هفته راه می رفتند با استرس کمتری روبرو بودند. سعی کنید از اتومبیل خود کمتر استفاده کنید و زمانی از روز را به پیاده روی اختصاص دهید حتی اگر سرتان شلوغ است از زمان های اندک شروع کنید و به مرور زمان آن را افزایش دهید.
- انجام دادن کارهای خانه هم یک راهکار خوب برای افزایش تحرک است. انجام کارهای ساده ای مانند گردگیری و نظافت منزل تمرین جسمانی مناسبی هستند.
- شنا کنید: شنا کردن فواید فیزیکی و روانی بسیاری دارد. بسیاری از افراد به این نتیجه رسیده اند که شنا کردن سبب آرامش می شود. ضمن اینکه وقتی شنا میکنید باید روی تنفس خود متمرکز شوید و به ریتم و آهنگ خود بها دهید و این موضوع باعث کاهش استرس در شما می شود.
- تای چی: یک مراقبه درحال حرکت و یکی از هنرهای باستانی چینی است که حرکات در این ورزش ملایم و آهسته هستند و به بهبود انعطاف پذیری، قدرت، حالت و تعادل کمک می کنند.
- یوگا: کلمه ی یوگا از کلمه ی سانسکریت یوج به معنی وحدت می آید. زیرا تمرینات تنفسی آن برای وحدت بخشیدن به ذهن، جسم و روان مورد استفاده قرار می گیرد. وقتی در خانه تمرین می کنید با حرکات نرم شروع کنید، لباس سبک و گشاد بپوشید و کفش به پا نکنید. اگر کمر درد و گردن درد دارید، از حرکاتی که به پشت و گردن شما فشار می آورد خوداری کنید.
طبیعت درمانی
گردش در طبیعت به قدری مؤثر است که تحسین مناظر و چشم اندازها از شدت تنش های عصبی می کاهد. قدم زدن در دل طبیعت و در میان درختان پاییزی احساس لذت بخش آرامش را در شما بوجود می آورد. ضمن اینکه با قرار گرفتن در معرض نور آفتاب ویتامین د بیشتری جذب می کنید و خواب بهتری خواهید داشت.
استرس ها و موقعیت های استرس زای خود را یادداشت کنید.
به مدت چند هفته جزئیات اشخاص، مکان ها و موقعیت هایی که باعث ایجاد استرس در شما می شوند، یاداشت کنید و پس از شناخت آن ها در صورت امکان از آن ها دوری کنید. برای مثال اگر رانندگی کردن باعث استرس شما می شود، می توانید کمتر این کار را انجام دهید. شناسایی عوامل استرس زا و حذف و دوری از آن ها کمک زیادی به مهار اضطراب و نگرانی می کند.
به خودتان یاد آور شوید که از زندگی خود راضی هستید.
اگر شما یک کمال طلب هستید که هرگز از موفقیت های خود راضی نمی شوید و سبک و طرز زندگی تان را دوست ندارید باید بدانید که خود را در فشارهای غیر ضروری قرار داده اید. زیرا انتظاراتی که از خود دارید غیر واقع بینانه است. مدتی این نگرش را در خود تقویت کنید که زندگی به همین شکلی که است بسیار خوب و لذت بخش است. مطمئن باشید که نگرانی های شما تاحد زیادی کاهش می یابند. باید به این نکته توجه کنید که تفکرات ما احساس ما را شکل می دهند و احساسات هم به نوبه ی خود رفتارهای ما را شکل می دهند. بنابراین بهتر است که نگرش خود را نسبت به مسائل تغییردهید. چرا که بسیاری از مشکلات بشر در طول تاریخ ناشی از طرز فکر اشتباه او نسبت به مسائل زندگی بوده است.
به جای تمرکز روی داشتن، روی بودن تمرکز کنید.
الیور جیمز که یک روانشناس است می گوید مشغله ی ذهنی برای بیشتر بدست آوردن و داشتن اموال، موفقیت و جایگاه اجتماعی بیشتر که در نتیجه آن مجبور می شویم ساعات بیشتری کار کنیم، باعث بوجود آمدن استرس می شود. اگر کمتر روی داشتن فکر کنید و بیشتر به بودن بیندیشید حتما احساس رضایت بیشتری از زندگی خود خواهید داشت.
بیشتر بخندید.
خنده از میزان هورمون کورتیزول می کاهد و بر تولید سروتونین که هورمون شادی آور است می افزاید.
نفس های عمیق بکشید.
وقتی در مواجهه با شرایط استرس زا قرار می گیرید، نفس هایمان کم عمق می شود. نفس های آرام و عمیق از شدت ضربان قلب می کاهد و عضلات را در شرایط آرمیدگی قرار می دهد.
خوب بخوابید.
اضطراب اغلب روی خواب اثر می گذارد و باعث می شود که خواب آرام و راحتی نداشته باشید. خواب ناکافی یا با کیفیت بد پاسخ استرس را افزایش می دهد و اضطراب و بی خوابی را تشدید میکند.
در لحظه حال زندگی کنید.
این نگرش مبنی بر یک فلسفه است که می گوید نه می توانید گذشته را تغییر دهید و نه آینده را پیش بینی کنید، اما می توانید روی آنچه که در این لحظه اتفاق می افتد تأثیر بگذارید. به سر بردن در گذشته یا فکر کردن به آینده روی عملکرد شما تأثیر منفی دارد در صورتی که با قرار گرفتن در لحظه ی اکنون می توانید در بهترین حد خود ظاهر شوید.
نگران "چه می شود اگر" نشوید.
نگرانی درباره حوادثی که تاکنون اتفاق نیفتاده، می تواند مهمترین علت بوجود آمدن استرس در شما باشد. زیرا بدن انسان نمی تواند تفاوت میان آنچه که به واقع اتفاق افتاده و آنچه را که اتفاق نیفتاده و فقط شما تصور میکنید، تشخیص دهد. به عنوان مثال اگر می ترسید که شغلتان را از دست دهید، بدنتان تولید هورمون های استرس میکند در صورتی که ممکن است اصلاً این اتفاق نیفتد و حتی تحت شرایطی پیشرفت هایی در زمینه کاری خود داشته باشید.
با هراس هایتان روبرو شوید.
برای غلبه بر ترس باید قدم به قدم با آن روبرو شوید و خود را در معرض عامل هراس انگیز قرار دهید، اما نه به گونه ای که از آن کلافه شوید. مثلا اگر از شنا کردن می ترسید به تدریج وارد آب شوید و یکباره به درون استخر شیرجه نزنید.
برای غلبه بر اضطراب و استرس راهکار های متعددی وجود دارد که می توانید با بکارگیری این روش ها آرامش خود را بدست آورید و از احساسات منفی دوری کنید و حس مثبتی نسبت به پیرامون خود داشته باشید. همچنین می توانید از دارو درمانی و روان درمانی با مشورت پزشک استفاده کنید.