سلآموز بیاموز تا سالم باشی

سلاموز

با این ۶ دسته از افراد رابطه ی عاطفی نداشته باشید!


روانشناسان می گویند که نباید با 6 دسته از افراد رابطه ی دوستانه وعاطفی برقرار کنید. این اشخاص به دلیل داشتن یکسری ویژگی های شخصیتی ممکن است لطمه ی عاطفی زیادی به فرد مقابل برسانند، بنابراین بهتر است قبل از ایجاد صمیمیت با آگاهی بیشتری ویژگی های شخصیتی و رفتاری طرف مقابل را بشناسید تا بتوانید در روابط خود با افراد موفق تر عمل کنید ودچار آسیب های روحی و عاطفی نشوید.

 

 

گاهی ممکن است فردی بارها جذب اشخاصی شود که همه ی آن ها ویژگی های شخصیتی یکسانی دارند. احتمالاً این فرد در گذشته با شخصی رابطه ی عاطفی برقرار کرده و اکنون بعد ازگذشت مدت ها نتوانسته او را فراموش کند. همچنین نمی تواند خودش را با شرایط جدید وفق دهد و به همین دلیل در صورتی که بخواهد رابطه عاطفی جدیدی را شروع کند، ترجیح میدهد فردی را انتخاب کند که ویژگی های شخصیتی فرد قبلی را دارد. اما این راه مناسبی برای برقراری رابطه ی عاطفی نمی باشد.

 

 

برای شناخت هرچه بیشتر با او صحبت کنید و شخصیت و طرز فکر او را بشناسید. این آشنایی نباید در فضای مجازی صورت بگیرد، بلکه باید بصورت حضوری و مستقیم با او گفتگو کنید. چرا که ممکن است در پیام هایی که رد و بدل میکنید شخص مقابل منطقی و بسیار جذاب بنظر بیاید، اما زمانی که او را برای اولین بار ملاقات کنید خواهید دید که شخصیت او تا چه اندازه از تصورات شما فاصله دارد. شخصیت واقعی افراد با آنچه که درفضای مجازی وانمود به داشتن آن می کنند، می تواند بسیار متفاوت باشد.

 

 

 

اما برویم سراغ ویژگی هایی که باید در شخص مورد نظرتان بررسی کنید و اگر این ویژگی ها را در وی دیدید، از برقراری ارتباط با او صرف نظر کنید.

 

  • خودشیفتگی بی حد و حصر(نارسیستیک)

 

 

 

نارسیسم ها هیچگاه نمی توانند آنگونه که انتظار دارید شما را دوست داشته باشند. فردی با اختلال شخصیت خودشیفته هیچ گاه نمیتواند عشق به شخص دیگری را تجربه کند، چون تنها به خودش عشق می ورزد. متاسفانه باید گفت که این افراد به نوعی از تحقیر دیگران لذت می برند. اگر می خواهید با چنین شخصیتی رابطه ی عاطفی و یا دوستانه برقرار کنید، باید در خیلی از موارد ازخودگذشتگی داشته باشید، اما برای ادامه رابطه ی تان هیچ تضمینی وجود ندارد.

 

  • فرد پارانوئیدی(اختلال شخصیت بد گمانی)

 

 

 

ویژگی این افراد شکاکیت و بی اعتمادی دیرپا به دیگران است. ازنظر آن ها مسئولیت این احساسات نه به عهده خودشان، بلکه بر دوش دیگران است. آن ها معمولاً آرامش ندارند و سعی در کنترل دیگران دارند. فردی با شخصیت پارانوئیدی همیشه احساس می کند که دیگران قصد فریب دادن و خیانت به او را دارند و به دلیل همین بی اعتمادی به دیگران، تلاش می کنند خانواده و نزدیکان خود را از داشتن روابط اجتماعی با دیگران دور نگه دارند.

 

  • فردی که عادت به کنترل کردن دیگران دارد.

 

 

 

این فرد نمی تواند به کسی اعتماد کند و برای کوچکترین مسئله شما را مورد سوال قرار می دهد. اگر کارها طبق خواسته او پیش نرود شدیداً دیگران را مورد سرزنش قرار می دهد.

 

  • شخصیت خودخواه

 

 

 

فردی با این ویژگی نمی تواند با دیدی وسیع و منطقی به مسائل نگاه کند و فقط رای و نظر خود را در انجام امور بکار می برد. همچنین می تواند خالی از احساس و عاطفه باشد و داشتن حس همدلی با دیگران برایش بی مورد است. اگر در موارد مختلف نظری متفاوت با او داشته باشید، ممکن است شدیداً عصبانی شود و هیچ گونه اختلاف نظری را نمی پذیرد.

 

  • فرد الکلی

 

 

 

افرادی که به مشروبات الکلی اعتیاد دارند، قبل از هرچیزی باید بدانند که لازمه ی عشق به دیگری عشق به خود است. این افراد نه تنها نسبت به خودشان صاقانه عمل نمیکنند، بلکه برای رسیدن به شخص موردعلاقه شان به هزاران دروغ متوسل می شوند. این موضوع در مورد فرد معتاد به هر گونه مواد مخدر صدق می کند و فقط درمورد فرد معتاد به الکل نمی باشد.

 

  • نداشتن روابط اجتماعی مناسب با خانواده و دوستان

 

 

 

این دسته، اشخاص قابل اعتمادی برای سپردن مسئولیت به آن ها نمی باشند. نداشتن رابطه ی مناسب با افراد خانواده و یا همسر قبلی نکته ی مهمی است که باید به آن توجه کرد. 

 

برای انتخاب فرد مناسب برای برقراری یک رابطه ی خوب و سازنده، می توانید به این ترتیب عمل کنید:

 

  • مرحله ی اول: این دسته از افراد (افراد با ویژگی های منفی که پیشتر معرفی کردیم) را بشناسید.

 تشخیص ویژگی های شخصیتی فرد مقابل دربرخورد اول کار آسانی نیست. چرا که افراد این توانایی را دارند که به داشتن شخصیتی که متعلق به آن ها نمی باشد تظاهر کنند و حتماً به گونه ای عمل می کنند که رفتارشان مورد پسند شما واقع شود. اگرچه شخصیت اصلی آن ها با آنچه که در برابر شما وانمود می کنند می تواند بسیار متفاوت باشد.

 

 

روانشناسان می گویند شاید از همان ابتدا نتوان فرد مقابل را بخوبی شناخت، اما بعضی از رفتارها می توانند مانند زنگ خطری شما را آگاه سازند. بنابراین نباید یکسری از رفتارها را مانند آنچه که در ادامه مطلب بیان می شوند، نادیده بگیرید و یا به سادگی از کنار آن ها بگذرید. این رفتارها و ویژگی ها در ادامه آورده شده و مطمئن باشید که چنین شخصی نمی تواند فرد مناسبی برای شما باشد.

  • فردی که از همان ابتدای آشنایی بطور افراطی عاشقانه و احساساتی برخورد می کند.
  •  فردی که مدام از همسر قبلی و یا شخصی که در زندگی گذشته اش حضور داشته برای شما تعریف میکند.
  •  فردی که با رفتارش شما را مورد تمسخر و اذیت قرار می دهد.
  •  فردی که زمانی که در کنار شماست، احساس راحتی نمی کند.

 

  • مرحله ی دوم: به این که جذب چه کسانی می شوید، توجه ویژه داشته باشید.

 

 

 

گاهی ممکن است متوجه شوید که به کرّات درگیر رابطه با اشخاصی با ویژگی های مشابه می‌شوید. در واقع منظور نوعی تکرار اجباری که باعث می‌شود روابط گذشته شما بر انتخابتان در روابط جدید تاثیر بگذارد. توجه داشته باشید که مغز ما به گونه‌ ای عمل می کند که با چیزهای آشنا راحت تر است. به همین خاطر اگر مدت ها درگیر روابط دردناک بوده اید، در انتخاب روابط جدید هم به احتمال زیاد دچار تکراری مشابه خواهید شد. بعنوان مثال افرادی که درگیر اعتیاد هستند و با افراد معتاد ارتباط دارند، به احتمال بیشتری در روابط جدیدشان هم با چنین افرادی مواجه خواهند شد. پس بیش از پیش به افرادی که سر راه شما قرار می گیرید، دقت کنید تا درگیر روابط آسیب زننده نشوید.

 

منبع: thisisinsider

18
salamooz loading ...