کمبود ویتامین D در دوران بارداری با ابتلای کودکان به اوتیسم مرتبط است.
-
نویسنده: سلآموز رسمی
- نظرات: 0
- بازدید ها: 1949
- تاریخ : 1396/07/15
محققان پیشنهاد می کنند که ساخت مکمل های ایمن و ارزان ویتامین D قابل استفاده برای زنان باردار، بسیار با اهمیت است. اهمیت ویتامین D در فرایند رشد دوران کودکی کاملا به اثبات رسیده است. سازمان بهداشت بریتانیا و ایالات متحده آمریکا توصیه کرده اند که به نوزادان مکمل های روزانه ویتامین D داده شود. تحقیقات جدید نیز این موضوع را تایید می کند، بنابراین بهتر است زودتر این مکمل ها وارد زنجیره رشد شوند. همچنین مطالعات جدید، کمبود ویتامین D در مادران باردار را با بروز نشانه های اوتیسم در کودکان مرتبط می داند.
حتماً بخوانید: استرس در دوران بارداری را جدی بگیرید!
بیشتر ویتامین D که ما برای رشد استخوان هایی سالم و محکم به آن وابسته هستیم، از نور خورشید به دست می آید. هرچند در بعضی از غذاها مثل ماهی چرب و تخم مرغ نیز ویتامین D یافت می شود، اما عواملی مانند کیفیت هوا، زمستان های سرد و طولانی در عرض های جغرافیایی بالاتر یا پوشش زیاد بدن برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض اشعه های خطرناک خورشید میتواند میزان ویتامین D که مردم از طریق نورخورشید دریافت می کنند را محدود کند.
مطالعه این مقاله را از دست ندهید: سیگاری بودن مادر بزرگ ها و اوتیسمی شدن نوه ها!
در دوران بارداری نیز همانند زندگی عادی، وجود ویتامین D برای بدن انسان ضروری است، زیرا باعث رشد استخوان های سالم در جنین می شود. در حال حاضر دانشمندان دانشگاه کوئینزلند استرالیا و مرکز پزشکی اراسموس هلند شواهد جدیدی پیدا کرده اند که نشان می دهد ویتامین D نقش مهمی را نیز در رشد مغز ایفا می کند.
محققان حدود 4200 نمونه خون زنان باردار و کودکان شان را مورد بررسی قرار دادند و ارتباطی بین اوتیسم و سطوح کم ویتامین D پیدا کردند. به طور دقیق تر، آنها دریافتند زنان بارداری که در هفته 20 ام بارداری دچار کمبود ویتامین D هستند، احتمال اینکه کودک آنها در سن شش سالگی مبتلا به اوتیسم باشد بیشتر است.
محققان پیشنهاد کردند به جای قرار گرفتن در معرض نورخورشید که احتمال ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد، ساخت مکمل های ایمن و ارزان ویتامین D قابل استفاده برای گروه های در معرض خطر، راه حل بهتری است.
همچنین این مطالعات شواهد بیشتری ارائه می دهد که ثابت می کند کمبود ویتامین D با اختلالات رشدی و عصبی مرتبط است. همان طور که مصرف فولیک اسید در دوران بارداری خطر بروز اسپینا بیفیدا (ستون فقرات شکاف دار) را کاهش می دهد، نتایج این مطالعات نشان می دهد که مصرف مکمل های ویتامین D دردوران بارداری نیز خطر ابتلا به اوتیسم را کاهش می دهد.
به همین دلیل است که به مادران باردار توصیه می شود که در دوران بارداری طبق نظر پزشک دوز مشخصی از ویتامین D را دریافت نمایند.
حتما بخوانید: این موارد را در مورد اوتیسم بشنوید و باور نکنید!