یافته های بی سابقه درباره ارتباط مصرف چربی و سکته قلبی
-
نویسنده: مریم امیدی
- نظرات: 5
- بازدید ها: 1668
- تاریخ : 1397/11/27
یافته های جدید می گویند چربی ها مسبب بیماری های قلبی و سکته های قلبی نیستند! بله درست خواندید! چربی ها که همیشه دشمن شماره یک بیماری های قلبی عروقی و سکته های قلبی بودند با منتشرشدن نتایج بی سابقه ی مطالعه ای بین المللی از جرم شان تا حد زیادی کاسته شده است.
حتماً بخوانید: حقایقی در مورد بیماری عروق کرونر قلب که هر کسی باید بداند!
محققان در این مطالعه الگوی مصرف غذای ۱۳۵ هزار و ۳۳۵ فرد ۳۵ تا ۷۰ سال بدون بیماری های قلبی عروقی از ۱۸ کشور در ۵ قاره جهان شامل چهار کشور دارای درآمد پایین (بنگلادش، هند، پاکستان، و زیمبابوه)، ۱۱ کشور دارای درآمد متوسط ( ایران، آرژانتین، برزیل، شیلی، کلمبیا، مالزی، فلسطین اشغالی، لهستان، آفریقای جنوبی و ترکیه) و سه کشور دارای درآمد بالا (کانادا، سوئد، امارات متحده عربی) را برای بررسی دقیق ارتباط مصرف مواد مغذی (کربوهیدرات، چربی و پروتئین) با بیماری های قلبی عروقی ومرگ های ناشی از آن طی هفت سال مورد پیگیری قرار دادند.
نتایج این پژوهش علمی بزرگ که در کشور کانادا و با همکاری های بین المللی از جمله ایران صورت گرفته است و یافته های آن در مجله بین المللی معتبر لنست منتشر شده است، بیان می دارد که چربی های اشباع و غیر اشباع با خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته قلبی ارتباط نداشته، اما در عوض مصرف کربوهیدرات ها (مثل ماکارانی، برنج، نان سفید، کیک، بیسکوییت و شیرینی جات) و خصوصا اگر به صورت کامل و سبوس دار نباشند، در ایجاد این بیماری ها نقش دارد که تا الان خیلی بی سروصدا داشتند خصوصاً به ما ایرانی ها که برنج و نان از اصلی ترین اجزاء رژیم غذایی مان است، آسیب می رساندند.
حتماً بخوانید: چطور یک رژیم غذایی دوستدار قلب بعد از عمل آنژیوپلاستی داشته باشیم؟
نکته دیگر اینکه در همین مطالعه ثابت شده که مصرف سبزیجات خام و نپخته و مصرف میوه و حبوبات به شدت با کاهش بیماری های قلبی عروقی و مرگ ناشی از آنها در ارتباط هست.
بنابراین اگر بخواهیم یک نتیجه گیری کلی داشته باشیم و الگوی غذایی مان را تصحیح کنیم بهتر است به جای سخت گیری های بیش از حدمان در مورد مصرف چربی ها، مصرف نان و برنج و دیگر کربوهیدرات های مضر را کم کنیم و در طی روز میوه و سبزیجات بیشتری (حداقل 3 وعده میوه و سبزی) مصرف نماییم.
حتماً بخواهید: آیا شما در معرض خطر سکته قلبی و مغزی هستید؟
منبع: Pub Med