شب بی خوابی های مکرر احتمال ابتلا به آسم را افزایش می دهد
-
نویسنده: سلآموز رسمی
- نظرات: 0
- بازدید ها: 1794
- تاریخ : 1396/07/05
پژوهش ها نشان می دهد که در بزرگسالان مبتلا به بی خوابی مزمن، احتمال ابتلا به اختلالات تنفسی سه برابر بیشتر است. بر اساس گزارشات اعلام شده حدود 300 میلیون نفر در سراسر دنیا مبتلا به آسم (یک اختلال تنفسی مزمن که با خس خس سینه، تنگی قفسه سینه و تنگی نفس همراه است) می باشند. عوامل خطر شناخته شده ای برای این بیماری وجود دارند که مهمترین آنها عبارتند از سیگار کشیدن، چاقی و آلودگی هوا.
حتماً بخوانید: با بیماری آسم و ترفندهایی کاربردی برای پیشگیری و کنترل آن آشنا شوید.
امروزه محققین بی خوابی را نیز به عنوان عاملی مرتبط با ابتلا به بیماری آسم در افراد معرفی کرده اند. نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که بی خوابی ممکن است خطر ابتلای بزرگسالان به آسم را افزایش دهد. محققان دانشگاه علم و صنعت نروژ دریافتند که احتمال ابتلا به آسم در افرادی که با بی خوابی مزمن دست به گریبان هستند، نسبت به افرادی که خواب کافی دارند، سه برابر بیشتر است.
اگرچه بی خوابی که به عنوان داشتن مشکل در به خواب رفتن و یا نداشتن خواب با کیفیت تعریف می شود، در میان بیماران مبتلا به آسم شایع است، اما نتایج مطالعات اخیر حاکی از آن است که افراد مبتلا به بی خوابی نیز بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آسم در مراحل بعدی زندگی قرار می گیرند.
اخیراً محققین طی پژوهشی دریافتند افرادی که در به خواب رفتن "اغلب اوقات" یا "تقریبا هر شب" دچار مشکل هستند، در 11 سال بعدی زندگی شان، به تریب 65 و 108 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به آسم قرار دارند. افرادی هم که "اغلب اوقات" یا "تقریبا هر شب" خیلی زود از خواب بیدار می شوند و دیگر به خواب نمی روند، به ترتیب 92 و 36 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به آسم قرار دارند و همچنین افرادی که حداقل یک بار در هفته خواب بی کیفیت را تجربه می کنند، 94 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آسم می باشند.
اگرچه محققین در این پژوهش اذعان نمودند که بر اساس یافته های بدست آمده نمی توان یک رابطه علت و معلولی قطعی بین بی خوابی و آسم نشان داد و تحقیقات بیشتری برای تایید این یافته ها مورد نیاز است، اما از آنجاکه بی خوابی یک وضعیت قابل کنترل است، لذا افزایش تمرکز بر روی اثرات منفی ناشی از بی خوابی بر سلامتی و سعی در رفع آن می تواند در پیشگیری از بیماری آسم موثر باشد.