چگونه کلیه ها را پاکسازی کنیم؟
-
نویسنده: تیم سلامگ
- نظرات: 3
- بازدید ها: 3620
- تاریخ : 1396/10/11
باید بدانید که بروز مشکلات در دستگاه ادراری به ویژه مشکل در سلامت کلیه ها مسبب مشکلات و بیماری های زیادی است، چراکه عمل دفع مواد زاید از بدن از اهمیت بالایی برخوردار است.
اگر فشارتان بیش از اندازه بالا یا پایین است، در قسمت زیر و پشت شکم احساس درد دارید، رنگ ادرارتان تیره و کدر است، زیاد تشنه میشوید، در قسمت پایین کمر احساس درد میکنید یا اینکه شب ها مدام به دستشویی میروید احتمال اینکه سیستم ادراری بدنتان دچار مشکل شده باشد زیاد است و همه این علائم که نشان می دهد که کلیه های شما نیاز به توجه بیشتری دارند.
ادرار روزانه کمتر از نیم لیتر، احساس پری مداوم مثانه، درد در حین دفع ادرار، ورم قوزک پا در طول شب، چشمهای پف کرده بعد از بیدار شدن، کبودی و خون مردگی در بدن بدون هیچ ضربه ای نیز میتواند زنگ خطری برای سلامت کلیه ها باشد.
مهم تر اینکه وجود سنگ کیسه ی صفرا یا در ناحیه ی کلیه و مثانه نیز دلیلی کافی برای نیاز به پاکسازی این عضو حیاتی است.
برای مراقبت و پاکسازی کلیه هایتان به نکات زیر توجه نمایید.
- ابتدا با دکتر خود مشورت کنید.
قبل از شروع سریع پاک کردن کلیه، با پزشک خود مشورت کنید. او به احتمال زیاد توصیه می کند که فقط مایعات بیشتری بخورید و رژیم غذایی مفید خود را برای رسیدن به سلامت کلی کلیه افزایش دهید. اگرمشکلات کلیوی را برای شما تشخیص دهد، ممکن است یک رژیم غذایی را با همکاری متخصص تغذیه تجویز کند.
- آب بیشتری بنوشید.
کلیه های شما با صرف آب به طور موثر کار خواهد کرد و سموم بدن شما را به طور طبیعی از طریق خوردن مایعات زیاد دفع می کند. به طور کلی شما باید حداقل 8 لیوان آب در روز بخورید، اما در آب و هوای گرم ممکن است نیاز به نوشیدن بیشتر برای مایعاتی که از طریق عرق از دست می دهید، داشته باشید. نظارت بر رنگ ادرار خود را برای قضاوت در مورد اینکه آیا باید آب بیشتری مصرف کنید را کنترل کنید. ادرار باید رنگ کاه باشد. اگر تیره تر باشد، ممکن است دچارکمبود آب شده و نیاز به نوشیدن بیشتری داشته باشید.
خوردن مقدار زیادی آب در طول روز خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می دهد. اگر می خواهید سریع پاکسازی کلیه ها را انجام دهید، ایمن ترین راه برای انجام این کار فقط افزایش مقدار آبی است که می نوشید. سعی کنید حداقل هشت لیوان آب در روز بخورید تا کلیه شما سالم باشد.
- غذاهای کمتر فرآوری شده بخورید.
کربوهیدرات های تصفیه شده که باید سعی کنید مصرف آنها را محدود کنید عبارت از شیرینیجات، شکلات، کیک، بیسکویت و نوشیدنی های شیرین می باشند.
- آب سیب بخورید.
اگر یک روش کوتاه مدت برای پاک کردن کلیه هایتان میخواهید، مصرف سیب انتخاب خوبی برای این منظور است. سیب می تواند سطح کلسترول و گلوکز را کاهش دهد و منبع خوبی از ویتامین C باشد. پوست سیب همچنین منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها است. آگاه باشید که آب سیب آماده خریداری شده اغلب حاوی مقدار زیادی قند و مواد نگهدارنده می باشد، بنابراین سعی کنید از آب سیب طبیعی استفاده نمایید.
- "رژیم لیموناد" را فراموش نکنید.
برای تهیه این رژیم شما نیاز به دو قاشق غذاخوری آب لیمو، دو قاشق غذاخوری شربت افرا، یک دهم قاشق فلفل قرمز و 1 تا 2 فنجان آب خالص دارید. طی مدت ده روز، باید بین 6 تا 12 فنجان لیموناد در روز مصرف کنید. همچنین توصیه می شود که هر روز صبح این شربت را بخورید.
- هندوانه بخورید.
یکی دیگر از روشها برای تمیز کردن کلیه ، مصرف زیاد هندوانه است. اگر بیماری کلیوی مزمن دارید، نباید روزانه بیش از یک فنجان هندوانه مصرف داشته باشید. (هندوانه حدود 92٪ آب دارد، بنابراین سبب تخلیه مرتب مثانه میشود) هندوانه بیش از حد می تواند باعث مشکلاتی شود، بنابراین به اندازه مصرف کنید و قبل از مصرف با پزشک خود صحبت کنید.
- یک رژیم غذایی سالم داشته باشید:
یک رژیم غذایی متعادل و سالم به شما کمک خواهد کرد که سلامت کلی خود را حفظ کنید، یک رژیم غذایی سالم باید شامل مقدار زیادی میوه، سبزیجات باشد تا اطمینان حاصل شود که تمام ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن تان را دریافت می کنید. از بهترین غذاها برای سلامتی کلیه شما سیب، زغال اخته و توت فرنگی هستند. سعی کنید سبزیجات و بخصوص اسفناج را در رژیم غذایی خود قرار دهید. ماهی که دارای امگا 3 است، اسیدهای چرب برای کلیه های شما مفید هستند. سعی کنید از ماهی قزل آلا، شاه ماهی و ساردین استفاده کنید.
- غذاهای شور و چرب را کاهش دهید.
کاهش مقدار غذای شور و چربی که مصرف می کنید می تواند به کلیه های شما کمک کند تا به طور موثر عمل کنند. خوردن غذای تازه از غذاهای آماده شده بسیار مناسب تر است. به میزان قابل توجهی میزان نمک را در رژیم غذایی خود کاهش دهید. غذاهای بسته بندی شده اغلب با میزان بالایی از نمک هستند اما اگر غذای خود را طبخ کنید، می توانید سطوح نمک را کنترل و کاهش دهید. بر روی برچسب غذایی به عباراتی مانند "سدیم آزاد"، "نمک آزاد"، "بدون نمک اضافه شده" یا "کمی نمک" نگاه کنید. از گیاهان برای طعم دهنده به جای نمک استفاده کنید.
- از سیگار کشیدن و مصرف الکل اجتناب کنید:
سیگار کشیدن و نوشیدن الکل هر دو می تواند برای کلیه های شما بسیار مضر باشد. سعی کنید به طور کامل از مصرف سیگار دست بردارید. سیگار کشیدن و نوشیدن الکل می تواند فشار خون شما را افزایش دهد. فشار خون بالا یکی از شایع ترین علل بیماری کلیه است.
- یک سبک زندگی فعال داشته باشید:
شما همیشه باید درکنار رژیم غذایی سالم یک شیوه زندگی فعال داشته باشید. داشتن اضافه وزن، فشار خون را افزایش می دهد و می تواند منجر به مشکلاتی در کلیه های شما شود. به طور کلی، شما باید حداقل پنج بار در هفته ورزش کنید. این ورزش ها می تواند شامل موارد زیر باشد: دوچرخه سواری و شنا، ورزش تیمی و...